Два успешни и четири неуспешни опита за телефонни измами са извършени в

...
Два успешни и четири неуспешни опита за телефонни измами са извършени в
Коментари Харесай

В Монтанско има ръст на телефонните измами

Два сполучливи и четири неуспешни опита за телефонни измами са извършени в региона на Монтана единствено за две седмици. След скока в статистиката на Министерство на вътрешните работи полицията съумя да арестува член на група за „ ало ” измами. Белезниците щракнали, откакто престъпно проявеният и осъждан мъж съумял да убеди пенсионерка да му даде 1500 лв.. 

Телефонно позвъняването от привиден доктор превръща 87-годишната Иванка  Ценова от монтанското село Вирове в следващата жертва на „ ало ” мафията.

„ Казаха ми, че снахата е паднала, счупила си е крайници и би трябвало да й се направи незабавна интервенция, само че за това ще би трябвало да дам пари. Интервенцията коствала 19 000 лева. Казах, че нямам толкоз ”, описа дамата пред. 

В дълъг диалог мнимият доктор обяснил, че интервенцията няма да стартира, без да се заплати най-малко част от сумата. Така старата жена се разделила с последните си пари.

„ Бях събрала 1000 лв. за заравяне, с цел да не тежа на децата и бях продала една земя за 500 лева Дадох тези пари ”, показа още пострадалата.

Малко преди среднощ пред вратата й се появил мъж, който се показал за санитар в болничното заведение. През цялото време измамниците държали пенсионерката на телефона, с цел да не може да се свърже с околните си. „ След това звъннах на сина си. Предпочитах да е неистина, в сравнение с снахата да е зле ”, показа още старата жена.

Часове, откакто предала парите, полицията задържала 31-годишен мъж, който е престъпно проявен и осъждан. Разследва се и дали задържаният е взел участие в други измами през последните седмици в област Монтана.

Само няколко дни преди 87-годишната жена да се раздели със спестяванията си, в Берковица са направени няколко опита за измами по телефона. Схемата била сходна - жертвите трябвало да помогнат на полицията. Мним чиновник на реда им обяснявал, че ще получат позвъняване от телефонни измамници и би трябвало да спомагат на органите на реда.

Опитали да излъгват и Маргарита Апостолова. Тя обаче незабавно разпознала, че непознатият глас е част от „ ало ” мафията и затворила телефона. Подала и сигнал в Министерство на вътрешните работи.

Ден по-късно, по същата скица, измамниците звъннали и на 75-годишната  Детелинка Крумова. Успели да я заблудят. Жената събрала 10 сребърни пръстена и всичките си спестявания от 3600 лв.. Съседи обаче съумели да спасят спестяванията й -  взели парите, които пенсионерката оставила до панер за отпадък. От полицията молиха жителите да бъдат деликатни и да не имат вяра на сходни позвънявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР